Installatie Software

Een nieuw pc? Leuk!
Maak eerst een keus  wil ik een…Laptop of een vaste computer
 
Met laptop ben je lekker mobiel, met een vaste pc ben je sneller (als je dat nodig hebt)
Ga je niet gamen of gebruik je geen zware programma’s dan voldoet een laptop prima, ga je gamen of gebruik je zwaardere programma’s dan is een vaste pc een betere optie.
Natuurlijk kan je ook gamen met een laptop, maar die zijn een stuk prijziger.
 
Meet IT Solutions adviseert om minimaal een i5 processor (of vergelijkbaar) te nemen met minimaal 16GB geheugen en 256 SSD of je nu een vaste computer wilt of een laptop
of je een vaste computer wilt of een laptop, oftewel, wil je mobiel zijn of blijft de computer altijd op zijn plek staan.
 

Meet IT Solutions adviseert niet minimaal een pc met een i5 processor met min 16GB geheugen en 256GB SSD, ook de TPM chip op het moederbord is van belang.

Wil je de data versleuteld hebben wanneer je reist, dan heb je deze TPM chip nodig, in combinatie met Windows 10 of 11 pro.

 

Naast het besturingssysteem maken we allemaal gebruik van extra software, zoals Office suites, mediaspelers en bewerkingsprogramma’s. Deze software kan zowel commercieel als open source zijn, en de keuze hangt af van verschillende factoren.Je hebt de keuze uit besturingssystemen zoals Windows, Linux en Apple, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Soms worden bepaalde programma’s als standaard gekozen simpelweg omdat veel mensen ze al gebruiken, zoals Microsoft Office.
 
Hoewel dit misschien vreemd lijkt, draagt dit bij aan compatibiliteit tussen gebruikers. Net als bij talen hebben verschillende softwarepakketten hun eigen unieke kenmerken, wat kan leiden tot incompatibiliteit tussen programma’s.
Als deze compatibiliteitsproblemen niet relevant zijn, kun je kiezen voor gratis en open source software.Voor Office-toepassingen kun je bijvoorbeeld kiezen voor OpenOffice of LibreOffice, die vergelijkbare functionaliteiten bieden als Microsoft Office, maar zonder de kosten.
 
Het nadeel is echter dat ze mogelijk niet perfect compatibel zijn met Microsoft Office-formaten.
 
Een ander aspect om rekening mee te houden is de bron van de software. Sommige websites bieden mogelijk software aan met malware of virussen, dus het is belangrijk om software alleen van betrouwbare bronnen te downloaden. Onderaan de pagina is een lijst van software die afkomstig is van de originele bronnen, om ervoor te zorgen dat je veilig blijft tijdens het downloaden en installeren van software.
 
Naast het besturingssysteem is het essentieel om goede antivirussoftware te hebben om je systeem te beschermen tegen kwaadaardige software en cyberdreigingen.
 
Een van de beste opties op de markt is ESET antivirus, dat een uitstekende reputatie heeft op het gebied van detectie en preventie van malware.
ESET antivirus biedt geavanceerde beveiligingsfuncties die je computer beschermen tegen virussen, spyware, ransomware en andere vormen van malware.
Met regelmatige updates blijft de antivirussoftware altijd up-to-date met de nieuwste bedreigingen, waardoor je gemoedsrust hebt terwijl je online surft, e-mails verstuurt of bestanden downloadt.

Bovendien heeft ESET een minimale impact op de prestaties van je systeem, zodat je kunt genieten van snelle en responsieve computerervaringen zonder vertragingen.

Met zijn gebruiksvriendelijke interface en configureerbare instellingen is het gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Door te kiezen voor ESET antivirus investeer je in de veiligheid van je digitale leven. Het beschermt niet alleen je persoonlijke gegevens en privacy, maar ook je financiële transacties en gevoelige informatie tegen online bedreigingen. Kortom, met ESET antivirus ben je verzekerd van uitstekende bescherming tegen de vele gevaren die op internet op de loer liggen.

 

Meet IT kan jou pc zo installeren dat alle standaard software geïnstalleerd is met de juiste besturingssysteem.